De werking van de stenen - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De werking van de stenen

Spirituele Winkel > Edelstenen en mineralen

Voor de werking van de afzonderlijke edelstenen en mineralen, klik op de beginletter.                     Terug

A  B  C  D  E-F  G  H  I-J  K  L  M  N-O  P R  S  T  U-V  W-Z

Agaat  
Aardende steen, absorbeert negativiteit, verzacht emoties. Brengt yin en yang in balans, heeft een kalmerende werking, geneest emotionele aandoeningen. Het werkt langzaam maar geeft veel kracht. Geeft betere concentratie en bevordert oprechtheid. Verhoogt het bewustzijn, bevordert spirituele groei.
LICHAMELIJK: stimuleert spijsvertering, verstevigt bloedvaten en helpt bij huidaandoeningen.

De diverse soorten agaat hebben nog aanvullende eigenschappen:
Blue Lace Agaat: activerend en helend voor het keelchakra en keelaandoeningen; goed voor de botten.
Botswana agaat: stimuleert kruinchakra. Handhaaft het welzijn, is geschikt voor multidimensionale healing. Nuttige steen voor mensen die snel gekwetst zijn; leert naar oplossingen te zoeken en sluit obsessieve gedachten en destructieve mentale patronen buiten. LICHAMELIJK: nuttig bij depressie, ontgifting, vruchtbaarheid, goed voor hersenen, zuurstofopname, borst, huid, bloedsomloop en zenuwstelsel.
Crazy Lace agaat: maakt alert, stimuleert waakzaamheid en zelfzekerheid. Helpt bij angsten.
Vuuragaat: stimuleert de basischakra’s, nuttig bij behandeling van verslavingen, zorgt voor vitaliteit.
Mosagaat: stimuleert band met de natuurlijke leefwijze van de mens, stimuleert uitbreiding van de persoonlijke ruimte en groei, geeft inzicht in achterliggende oorzaken van onbalans en depressieve gevoelens. LICHAMELIJK: versterkt immunsysteem, behandelt infecties, verkoudheden en griep, verlaagt koorts.

Alexandriet
Efficiënte beschermende steen, ondersteunt een lang leven. Laat beide kanten van iets zien, verbindt hart en geest met elkaar. Vergroot zelfrespect en eigenwaarde. Versterkt het gevoel van wie je bent. Vergroot wilskracht, bevordert dromen. Inspireert verbeelding en stemt af op je innerlijk.  Harmoniseert mannelijke en vrouwelijke energieën.
LICHAMELIJK: zorgt voor balans in het zenuwstelsel, moedigt weefselherstel aan. Goed bij ontsteking, spanning in de nek en bijverschijnselen van leukemie. Ondersteunt pijnappelklier, hypofyse, milt, alvleesklier, lever, mannelijke geslachtsorganen en zenuwweefsel.

Amazoniet
Steen van vernieuwing. Activeert de hogere creativiteit en intuïtie. Helpt universele liefde te ontvangen. Werkt bij sterke gemoedswisselingen, harmoniseert intuïtie en verstand en schept evenwicht.
LICHAMELIJK: lost spanning in spieren op (vooral rug en nek) en brengt zenuwen tot rust.

Amber zie Barnsteen

Amethist
Opent het kruinchakra, bevordert spiritueel bewustzijn en meditatie. Brengt rust en evenwicht, kalmeert de geest. Kan hulp bieden bij verslavingen en slapeloosheid door een overactieve geest. LICHAMELIJK: rustgevend voor hart en zenuwen, helpt tegen spanning in de spieren en migraine. Let op: verbleekt in de zon.
Roze amethist: opent het hartchakra, brengt het hart tot rust en stabiliseert chaotische energie.

Ametrien
Citrien verrijkt de eigenschappen van amethist met lichtenergie, zonnekracht. Verbindt het kruinchakra met de zonnevlecht en geeft zo evenwicht tussen denken en voelen. Vergroot de concentratie en bevordert creativiteit.
LICHAMELIJK: goed voor de ogen, activeert de hersenen. Helpt tegen hoofdpijn en opvliegers.

Ammoniet
Ondersteunt wedergeboorte (nieuwe incarnatie). Activeert spirituele wil en zet negatieve energie om in zacht vloeiende positieve energie. Stimuleert overlevingsinstincten. Geeft duidelijkheid en structuur. Is nuttig bij craniosacrale therapie. Stimuleert de levenskracht (chi).
LICHAMELIJK: algeheel welzijn, tegen depressie, botontsteking en oorsuizingen. Stabiliseert de hartslag, verhelpt degeneratieve stoornissen. Ondersteunt schedel en binnenoor, longen en ledematen.

Angeliet
Steen van bewustzijn. Maakt bewust contact met engelen mogelijk. Versterkt telepatische communicatie. Helpt healers op de lichtwereld af te stemmen. Helpt je eigen waarheid uit te spreken, mededogen te hebben en meer te accepteren. Geeft dieper inzicht, opent de weg naar spirituele inspiratie.
LICHAMELIJK: werkt op de keel, vermindert ontstekingen, brengt schildklier en bijschildklier met elkaar in evenwicht. Brengt lichaamsvloeistoffen in evenwicht, helpt bij beheersing van het lichaamsgewicht. Kan de pijn van zonnebrand verlichten.

Apachentraan zie obsidiaan

Apatiet  
Bevordert menslievende houding, ontwikkelt spirituele afstemming. Verdiept meditatie. Laat motivatie toenemen en bouwt energie-reserves op. Leidt tot openheid, moedigt aan extrovert te zijn, maakt een einde aan gereserveerdheid en vervreemding. Onder-steunt hyperactieve en autistische kinderen.
LICHAMELIJK: heelt botten, goed voor opbouw van kraakbeen, botten en tanden en opname van calcium. Tevens bij gewrichtsproblemen.
Onderdrukt honger, voor snelle stofwisseling, verlaagt de bloeddruk.

Apofylliet
Schept een bewuste verbinding tussen fysieke en spirituele gebieden. Stimuleert de intuïtie, steen van de waarheid. Heeft een kalmerend effect, bestrijdt stress, heft mentale blokkades en negatieve denkpatronen op. Bevrijdt onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Maakt spirituele reizen en visioenen mogelijk.
Apofylliet is verbonden met de Akasha kronieken. Is een ideale therapeutensteen omdat het mensen in een dusdanige staat van ontspanning brengt dan de overdracht van helende energie zuiverder kan verlopen. De steen kan de ziel helpen te accepteren dat het in een fysiek lichaam zit.
LICHAMELIJK: goed voor ademhalingssysteem kan astma-aanvallen beëindigen. Stimuleert herstel van huid en slijmvliezen.

Aqua Aura zie Aurakwarts

Aquamarijn  
Verheldert het aura, helpt af te stemmen op een hoger geestelijk helpt ze kanaliseren. Bevordert zelfinzicht en helpt tegen minder-waardigheidsgevoelens. Verlicht angsten.
LICHAMELIJK: goed voor de luchtwegen, helpt bij hooikoorts en allergieën. Regelt de hormonen, helpt ook bij kiespijn en bij nek– en keelklachten.

Aragoniet
Aardende steen die geopatische belasting tegen gaat en geblokkeerde leylijnen kan bevrijden. Verstevigt de band met de aarde, nuttig bij stress. Leert geduld en acceptatie te hebben, goed voor concentratie en maakt flexibel en verdraagzaam. Helpt emotioneel tegen woede en spanningen. Stabiliseert de spirituele ontwikkeling wanneer deze erg snel gaat.
LICHAMELIJK: laat energie goed stromen, goed tegen koude handen en voeten. Geneest botten, stimuleert calciumopname en herstelt de elasticiteit van de tussenwervelschijven. Ook goed bij spierkrampen. Onder het kussen gelegd gaat het rusteloosheid in de slaap tegen.

Aurakwarts
Aurakwarts wordt in laboratoria gemaakt door bepaalde metalen toe te voegen aan helder kwarts (bergkristal).
Aqua Aura: helder lichtblauw, goud op kwarts.
Bevrijdt van beperkingen en schept ruimte voor iets nieuws. Geneest, reinigt en kalmeert de aura, geneest gaten in de aura. Heft stress op. Activeert keelchakra, moedig communicatie vanuit het hart aan. De zielsenergie wordt geactiveerd zodat het hoogste potentieel kan worden aangesproken. Stimuleert zelfexpressie. Beschermt tegen occulte of psychische aanvallen en geeft diepe rust tijdens meditatie. Versterkt de genezende eigenschappen van andere kristallen.
LICHAMELIJK: versterkt thymus en het immuunsysteem.
Angel Aura: ook bekend als opaal aura; platina op kwarts.
kristal van vreugde, hoop en optimisme. Zuivert alle chakra’s, brengt ze in balans.

Aventurijn
Heeft affiniteit met het hartchakra, brengt rust en kalmte (ook bij onrustige kinderen). Kalmeert woede en irritatie. Helpt in woelige periodes innerlijke rust te bewaren.
LICHAMELIJK: goed voor de huid (helpt bij eczeem, acne), helpt bij allergieën, pijn in het lichaam, tegen hartaanvallen en te hoog cholestorolgehalte.
Groen: trooster en genezer van het hart, brengt harmonie. Beschermt het hart, brengt dingen onder controle. Verhelpt misselijkheid, lost negatieve gedachten en emoties op.
Blauw: zie Blauwkwarts.
Oranje: werkt opbeurend bij onrust en neerslachtigheid. Stimuleert dingen te doen waar je je goed bij voelt.
LICHAMELIJK: goed voor bloedwaarde en doorbloeding. Verwarmt gevoelloze lichaamsdelen. Versterkt de lever.

Azuriet
Leidt de psychische en intuïtieve ontwikkeling. Brengt de ziel tot verlichting, stimuleert 3e oog en stemt af op de spirituele leiding. Verhoogt het bewustzijn, geeft psychosomatisch inzicht, zorgt voor helder begrip. Heft reeds lang bestaande communicatieblokkades op. Helpt om oude geprogrammeerde geloofsovertuigingen los te laten. Goed tegen stress, bezorgdheid, verdriet, angsten, en fobieën.
LICHAMELIJK: keelproblemen, artritis, gewrichtsproblemen, brengt ruggengraat op één lijn, kan op celniveau werken om blokkade of beschadiging in de hersenen op te heffen. Geneest nier-, galblaas- en leverkwalen. Goed voor milt, schildklier, botten, gebit, huid. Vermindert stress.

Azuriet-Malachiet
Krachtige geleider van energie. Ontsluit spirituele visie, vergroot het vermogen om te visualiseren, opent derde oog. Zorgt voor diepe emotionele genezing. Verwijdert oude blokkades en denkpatronen.
LICHAMELIJK: heft spierkrampen op.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu