Hoe brand je korrelwierook - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoe brand je korrelwierook

Spirituele Winkel > Wierook
Al onze korrelwieroken worden gemaakt door Michaël en Carry van Creative-Incense. Zij maken mengsels van kruiden, harsen, bloemen, bladeren en vruchten die je kunt brandenop een kooltje of aromabrandertje. Dit is de puurste vorm van wierook: ‘gewijde rook’. Bij het branden ervan komen de werkzame stoffen eruit vrij; deze hebben elk een eigen werking op ons lichaam en onze geest.

De mengsels ‘korrelwierook’ maakt Michaël intuïtief. Hij ‘voelt’ dat hij een nieuwe geur moet maken, pakt de potten die hij nodig heeft naar gevoel en pas later ‘zakt er een naam in’. Hij maakt ook mengsels op maat, voor mensen persoonlijk. Hij stemt zich af op de energie van iemand en wat diegene nodig heeft/ kan gebruiken op dit moment in zijn/haar leven. Bijvoorbeeld lavendel voor meer rust, of dennennaald voor nieuwe, verse energie.

Hoe brand je korrelwierook?
Om de korreltjes te branden boven een waxinelichtje, heb je een oliebrandertje nodig. Leg een klein, enkel stukje aluminiumfolie op het schaaltje (beschermt tegen aankoeken) en leg daar een paar korrels op. Steek het waxinelichtje aan. Als de wierook precies warm genoeg wordt, dan geurt het, kun je de harskorreltjes iets indrukken, maar het kookt niet. Als er weinig gebeurt na een paar minuten, dan is je schaaltje wat te dik. Om het dan warm genoeg te laten worden doe je dan een  leeg waxinelichtje-hulsje omgekeerd in de brander en daar een nieuwe bovenop, zodat het vlammetje dichter bij het schaaltje komt.Gaat het te hard (kookt), dan doe je er een extra folietje onder. Er zijn ook speciale zeefjes-branders verkrijgbaar, maar een aromabrander werkt net zo goed.

Korrelwierook branden is misschien wat bewerkelijker dan stokjes, maar je kunt afwisselen met geuren (er steeds iets bij doen) en met één potje kun je weken, soms wel maanden doen omdat je telkens maar een paar korrels nodig hebt. En natuurlijker bestaat niet ;).

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu