Kosmosofie - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kosmosofie

Spiritueel Centrum

Het Atman Buddhi Centrum werkt vanuit de visie van de Kosmosofie. Kosmosofie is een verzameling van veel oude wijsheden in een nieuw jasje, aangevuld met de visie van de Lichtwereld op de mensen.
Mensen bekijken elkaar door menselijke ogen, door hun eigen persoonlijkheid die gekleurd wordt door persoonlijke meningen, maatschappelijke normeringen en ingesleten gewoontepatronen.
De Lichtwereld is deze dualiteiten al lang ontstegen en is volledig eenheid. Vanuit deze eenheid, de universele waarheid, beschouwen zij de mens in al zijn verscheidenheid, en zien zij dat ieder mens zijn eigen unieke weg loopt om uiteindelijk ook de wens te ontwikkelen meer in de eenheid thuis te komen.
Ieder mens met zijn eigen unieke weg hoort erbij. Ieder mens loopt kosmisch bezien de juiste weg, zelfs als andere mensen vinden van niet. Mensen kunnen nog afkeur en voorkeur hebben, en het is de bedoeling dat men dit volledig doorleeft. De aarde is een perfect zootje geregeld, al denkt menig mens daar anders over. Alle schijnbare imperfectie hoort erbij om ons te leren dat het uiteindelijk voor iedereen is weggelegd om zich bewust te worden van zijn eigen ego.
Bewustwording van je eigen ego is de eerste stap om te leren zien dat hoe minder ego men heeft, hoe meer men kan accepteren en hoe meer men zijn eigen innerlijke rust kan vinden. Begrijpen dat ieder mens een spiegel kan zijn van jezelf, geeft inzicht in je eigen zijnstoestand.
In de Kosmosofie draait alles om begrip. Begrip hoe je zelf in elkaar zit, hoe andere mensen in elkaar zitten, hoe de wereld in elkaar zit. Begrip dat “God schiep de wereld en zag dat het goed was” geen foutje in de bijbel is, maar heden ten dage nog steeds actueel is. Begrijpen dat afkeur bij het mens-zijn hoort en niet bij de Lichtwereld. Begrip dat dualiteiten bij het aardse leven horen en niet bij de engelen. Begrip dat mensen rustig onbegrip mogen hebben, omdat het hen helpt op de weg om ooit tot begrip te komen.
Zo komt ieder mens ooit tot Waar Begrip.
Niet iedereen nu al. De Lichtwereld heeft engelengeduld en wacht tot de individuele menselijke tijd rijp is.
Want iedereen komt er ooit.

Bij religies gaat het om
de menselijke visie
op het Goddelijke.
Bij Kosmosofie
draait het om de
Goddelijke visie
op de mens.Maar als je Kosmosofie
toch een religie wilt
noemen, noem het dan
de religie van
Waar Begrip.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu