Werking B - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werking B

Spirituele Winkel > Edelstenen en mineralen

Voor de werking van de afzonderlijke edelstenen en mineralen, klik op de beginletter.                     Terug

A  B  C  D  E-F  G  H  I-J  K  L  M  N-O  P R  S  T  U-V  W-Z

Barnsteen (ook bekend als Amber)
Maakt verbinding tussen vroeger en nu, schept flexibiliteit en creativiteit.
LICHAMELIJK: helpt bij huidziektes, is goed voor de luchtwegen, en is erg goed tegen allerlei ontstekingen en reumatische aandoeningen.

Bergkristal
Verbindt kosmische energieën met het fysieke lichaam, zuivert, verheldert en geeft kracht. Versterkt de aura. Gebruik bergkristal om energieën te “richten”: met de punt naar beneden om energieën te aarden, naar boven om de kruin te openen en het lichaam te voorzien van nieuwe energie. Dubbelpuntige kristallen combineren deze eigenschappen. Een bergkristal in de kamer zuivert het vertrek en houdt de energie zuiver. Het voegt een positieve, heldere energie toe. Bergkristal kan gebruikt worden om andere stenen op te laden.

Beryl  
Dringt diep in de aura, zorgt voor een goede uitstraling, werkt kalmerend. Steen voor reizigers, helpt tegen reisziekte en heimwee. LICHAMELIJK: werkt bij diarree, maag– en darmontstekingen en aambeien.

Biotiet
Tegen depressies en melancholie, moedeloosheid en pessimisme. Helpt tegen stress.
LICHAMELIJK: reguleert stofwisseling, gewrichtsontstekingen, ischias en reumatische aandoeningen. Tegen overtollig maagzuur. Regenereert luchtwegen en bronchiën. Werkt ontgiftend op gal, tegen verkrampingen.

Blauwkwarts (ook blauwe aventurijn genoemd)
Vermindert angsten, helpt dingen die gedaan moeten worden vanuit innerlijke rust stap voor stap te doen. Helpt contact te zoeken met anderen. Laat je de spirituele natuur begrijpen en geeft hoop.
LICHAMELIJK: vermindert pijn, rugpijn en chronische spanningspijn. Werkt verkoelend en koortsverlagend bij keelontsteking. Weldadig voor organen in de keelstreek.

Bloedsteen zie Heliotroop

Bronziet
Maakt het mogelijk gewoon te “zijn”, zorgt voor totale sereniteit. Staat bekend als magische beschermer; kaatst negatieve gedachten en slechte wensen terug maar lost ze niet op zodat ze sterker worden en heen en weer blijven kaatsen. In combinatie met zwarte toermalijn wordt dit wel geabsorbeerd en dus opgelost.
Versterkt onpartijdig inzicht, nuttig in conflictsituaties. Vergroot het zelfbewustzijn, overwint koppigheid en stress, maakt los uit negatieve patronen.
LICHAMELIJK: bij chronische uitputting, voor opname van ijzer, bij problemen met krampen en zenuwen, ter verlichting van pijn en oververzuring.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu