Werking C - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werking C

Spirituele Winkel > Edelstenen en mineralen

Voor de werking van de afzonderlijke edelstenen en mineralen, klik op de beginletter.                     Terug

A  B  C  D  E-F  G  H  I-J  K  L  M  N-O  P R  S  T  U-V  W-Z

Cacoxeniet
Verhoogt het spirituele bewustzijn. Gebruik het bij meditatie of regressie. Overwint angst en stress. Harmoniseert de persoonlijke wil met het hoger zelf. Biedt hulp bij het opheffen van remmingen en beperkingen, schept een vredige ruimte om problemen te overwinnen.
LICHAMELIJK: holistische genezer, ondersteunt het cellulaire geheugen, hart, longen, bijnieren, schildklier. Helpt bij problemen met ademhaling, verkoudheden en griep. Zorgt voor evenwicht bij hormonale en cellulaire stoornissen.

Calciet  
Verwijdert stagnerende en negatieve energie en verhoogt uw energieniveau.
Blauw: zachtaardige steen voor herstel en ontspanning. Kalmeert de zenuwen, heft angsten op en laat negatieve emoties los. Gebruik op het einde van meditatie of healing. LICHAMELIJK: bloeddrukverlagend, rustgevend, haalt pijn uit het lichaam.
Geel/oranje: voor een zonnig gemoed, aardt hogere geestelijke energieën in het fysieke lichaam. LICHAMELIJK: goed voor de botten, tegen misselijkheid en maag– en darmaandoeningen.
Honingcalciet: stimuleert de wil, bevordert meditatie, legt verbinding met hoge spirituele leiding. Heeft een zeer expansieve energie.
Roze: bevordert groei en zelfbewustzijn, laat energie gemakkelijker stromen. LICHAMELIJK: goed voor stofwisseling en spijsvertering; reguleert zuurgehalten in het lichaam.
Rood: helpt bij lethargie en verstoten zijn, helpt wensen en plannen te verwezenlijken. LICHAMELIJK: goed voor de groei, immuun-systeem, wondgenezing en spieren.
Groen: bevordert groei en steunt in periodes van vernieuwing en bewustwording, helpt overtuigingen en vastzittende patronen los te laten. Helpt leven vanuit het hart, brengt de geest in balans. LICHAMELIJK: goed voor het immuunsysteem, helpt bacteriën te laten verdwijnen. Verzacht koorts of ontstekingen.
Wit: bevordert intelligentie, alertheid en oordeelloosheid.
LICHAMELIJK: bevordert de groei bij kinderen, stimuleert de stofwisseling, versterkt de slijmvliezen, huid, botten en tanden, goed tegen broze nagels.
Dubbelspaat: Bevordert helderziendheid en geeft inzicht. Voorkomt seniliteit. LICHAMELIJK: sterkt botten, haar, huid, nagels en is zeer goed voor het gebit.
Orchideeëncalciet: geeft een warm en geborgen gevoel, geeft zelfvertrouwen, aardt in de dagelijkse werkelijkheid. LICHAMELIJK: kalmerend voor maag en darmen.

Carneool
Geeft warmte, ondernemingslust en levensmoed, stimuleert creativiteit. Aardend, verbindt u met de werkelijkheid. LICHAMELIJK: zorgt voor goed zuurstoftransport in het bloed. Helpt tegen infecties, reuma en diabetes. Goed voor de milt.

Celestien
Bezit een hoge vibratie, creëert een gevoel van oneindige spirituele vrede. Versnelt de spirituele ontwikkeling en brengt emoties op een hoger plan.
LICHAMELIJK: brengt hormoonstelsel in balans, brengt de genezing na operaties op gang.

Chalkantiet
Helpt beperkingen en gevoelens verlaten te zijn op te lossen. Helpt om op je eigen weg voort te gaan en beslissingen te nemen, die je op termijn verder brengen.
LICHAMELIJK: vermindert krampen, pijn aan geslachtsorganen, in het bijzonder de baarmoeder. Werkt gunstig op de spieren.
Let op: steen niet met water in aanraking brengen. Is tevens giftig en zeer breekbaar.

Chalcedoon  
Zeer rustige en kalmerende steen. Brengt emoties in evenwicht. Brengt harmonie tussen lichaam, ziel en geest. Bevordert creativiteit en helpt om over gevoelens te praten.
LICHAMELIJK: goed voor schildklier en bronchiën; verbetert de opname van mineralen, goed voor het geheugen, vermindert gevolgen van dementie.

Charoïet
Steen van transformatie, overwint diepe angsten. Stimuleert innerlijke visioenen en spirituele inzichten, helpt bij de verwerking van grote spirituele veranderingen. Stimuleert onvoorwaardelijke liefde.  Zorgt voor diepe fysieke en emotionele genezing. Maakt het mogelijk anderen te accepteren, overwint weerstanden. Reduceert stress en bezorgdheid en geeft ontspanning. Aardt in de dagelijkse werkelijkheid, brengt kruinchakra in evenwicht.
LICHAMELIJK: geeft nieuwe energie bij uitputting, reguleert bloeddruk. Behandelt de ogen, hart, lever, alvleesklier. Verzacht krampen en pijnen. Nuttig bij autisme en bipolaire stoornissen.

Chiastoliet (ook bekend als Kruissteen)
Ook wel kruissteen genoemd vanwege zijn uiterlijk. Geeft bescherming, kan onenigheid omzetten in harmonie.
Helpt problemen oplossen en veranderen. Is verbonden met dood en wedergeboorte, kan steun bieden bij het overgaan. Lost illusies op en kalmeert angsten. Helpt af te stemmen op het doel van de ziel.
LICHAMELIJK: verlaagt koorts, stelpt bloedingen. Stimuleert melkproductie bij zogende moeders. Herstelt schade aan
chromosomen en brengt immuunsysteem in balans. Werkt positief bij verlammingen en versterkt zenuwen.

Chrysantsteen
Vriendelijke steen die harmonie uitstraalt. Laat zien hoe verandering en evenwicht kunnen samenwerken. Helpt je te genieten van dit moment en moedigt aan jezelf te ontplooien, tot bloei te komen. Overwint fanatisme, bekrompenheid, jaloezie en moedigt aan meer liefde voor de wereld te laten blijken, waardoor er meer liefde in je leven komt. Helft wrok en vijandigheid op en geeft stabiliteit en vertrouwen.
LICHAMELIJK: bevordert fysieke rijping en overgang. Goed voor huid, skelet en ogen. Nuttig bij het verdrijven van gifstoffen en doet gezwellen afnemen.
Niet langdurig in water leggen omdat de “bloem” dan aangetast wordt.

Chrysokolla
Brengt evenwicht in het gevoelsleven en geeft innerlijke kracht. Roept creativiteit op. Beschermt tegen negatieve invloeden, verwijdert negatieve energieën uit het huis. Moedigt zelfinzicht en innerlijk evenwicht aan. Verbindt hartchakra met het keelchakra.
LICHAMELIJK: helpt bij reuma, rugpijn, overgewicht en keelpijn, maar ook bij menstruele krampen en PMS.

Chrysopraas
Helpt om dichter bij jezelf te komen en je eigen gedrag te leren zien. Geeft energie aan hartchakra en heiligbeenchakra. Bevordert onzelfzuchtigheid helpt de aandacht op positieve gebeurtenissen te richten.
LICHAMELIJK: reinigende werking op zenuwen; tegen hoge bloeddruk en hartproblemen. Bevordert goede slaap.

Chrysotiel (ook bekend als zilveroog, gestreepte serpentijn)
Goede meditatiesteen. Helpt bij het verwijderen van afval uit het verleden. Steen van integriteit en eerlijkheid. Helpt de controle over anderen los te laten en je eigen weg te gaan.
LICHAMELIJK: weldadig bij chronische vermoeidheid, ontsteking, multiple sclerose, hardnekkige hoest en emfyseem. Ondersteunt de bijschildklier, keel, hersenstam, centrale meridiaanstelsel, aderen en slagaderen.

Citrien
Bevat zonne-energie, reinigt krachtig, verwarmt, geeft energie en is zeer creatief. Beschermt het aura, transformeert en aardt negatieve energie. Geeft kracht aan de zonnevlecht. Maakt vrolijk en geeft energie. Tegen depressies, angsten en fobieën. Verhoogt concentratie, werkt zenuwversterkend.
LICHAMELIJK: goed voor maag, milt en darmen; beïnvloedt stofwisseling positief, stabiliseert bloedsuikerspiegel. Hoeft niet gereinigd te worden.

Covelliet
Afgestemd op het hoger zelf stimuleert het metafysische vermogens. Geeft toegang tot wijsheid die in vorige levens is verworven. Beschermt psychisch kwetsbare mensen. Helpt karma onder ogen te zien en geeft tevredenheid met het huidige leven. Versterkt creativiteit, geeft seksualiteit de juiste plaats in het leven. Helpt los te laten wat je tegenhoudt, vooral ingesleten overtuigingen uit vorige levens. Overwint wanhoop en angst, vervangt negatieve emoties door liefdevolle sereniteit.
LICHAMELIJK: beschermt het lichaam tegen straling, bevordert de energiestroom door de cellen. Goed voor ontgifting, ziekten die door straling worden opgewekt, geboorte, spijsvertering, tumors, oren, ogen, neus, mond, voorhoofdsholten, keel en schimmelinfecties.

Cyaniet  
Uitstekend voor afstemming en meditatie, krachtige overdrager en versterker van energieën met een hoge frequentie. Legt verbinding met spirituele gidsen. Moedigt aan de waarheid te spreken en angsten en blokkades te doorbreken. Opent het keelchakra voor meer zelfexpressie en communicatie.
LICHAMELIJK: behandelt spierziekten, koorts, urogenitale stelsel, schildklier en bijschildklier, keel en hersenen. Werkt als natuurlijke
pijnstiller, verlaagt bloeddruk en geneest infecties. Breng energie van yin en yang in evenwicht.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu