Werking I-J - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werking I-J

Spirituele Winkel > Edelstenen en mineralen

Voor de werking van de afzonderlijke edelstenen en mineralen, klik op de beginletter.                     Terug

A  B  C  D  E-F  G  H  I-J  K  L  M  N-O  P R  S  T  U-V  W-Z

Idocraas (ook bekend als Vesuvian)
Legt een verbinding met het hoger zelf en verschaft informatie aan de incarnerende ziel. Bevrijdt van gevoelens van gevangenschap en onderdrukking, ook wanneer dit uit een vorig leven komt. Heft woede op, verlicht angst en schept innerlijke zekerheid. Het stimuleert vindingrijkheid en ontdekkingsdrang, waardoor men creatief wordt.
LICHAMELIJK: versterkt het glazuur op het gebit, herstelt het reukvermogen. Bevordert de opname van voedingsstoffen uit voedsel, verdrijft depressies.

Indicoliet of indigoliet: zie Toermalijn, blauw

Ioliet
Activeert derde oog, maakt visualisatie en intuïtief inzicht mogelijk als alle chakra’s op één lijn liggen. Sjamanensteen die helpt bij reizen buiten het lichaam. Geeft aura nieuwe energie. Helpt oorzaken van verslaving op te heffen en ware zelf tot uitdrukking te brengen. Goed binnen relaties; moedig aan om eigen verantwoor-delijkheid te nemen, overwint onderlinge afhankelijkheid en heft onenigheid op.
LICHAMELIJK: vermindert de opslag van vet in het lichaam, verzacht het effect van alcohol en ondersteunt de ontgiftende werking van de lever. Goed bij malaria en koorts. Helpt de hypofyse, neusbijholten en ademhalingsstelsel. Verlicht migraine.

Jade
Symbool van zuiverheid en sereniteit, staat voor wijsheid die in rust wordt verzameld. Stimuleert liefde en verzorging, zorgt voor harmonie. Bevordert zelfredzaamheid, verzacht de geest. Helpt irritaties los te laten. Moedigt de mens te worden wie hij echt is.
LICHAMELIJK: goed voor nieren en bijnieren, verwijdert gifstoffen, herstelt celvorming, heelt hechtingen. Bevordert vruchtbaarheid, ondersteunt de bevalling en is goed voor heupen. Brengt evenwicht in de vloeistoffen in het lichaam.
Nefriet-jade: voor een optimale werking van de nieren; werkt hierin nog sterker dan de lichtgroene jade.

Jaspis  
Geeft sterke verbinding met de aarde. Brengt de chakra’s op één lijn. Beschermt tegen negatieve energieën, lost milieuvervuiling en elektrosmog op. Helpt individueler te worden, een sterkere eigenwaarde te krijgen.
LICHAMELIJK: ondersteunt bloedsomloop, spijsvertering en geslachtsorganen.
Verdere specifieke kenmerken:
Blauw jaspis: verbindt met spirituele wereld, stimuleert keelchakra.
Bont jaspis: combineert de eigenschappen van de kleuren die erin zitten.
Bruin jaspis: verbindt met aarde, verlicht geopathische belasting en omgevingsstress.
Groen jaspis: stimuleert hartchackra, geneest obsessies, brengt evenwicht.
Purperen jaspis: stimuleert kruinchakra, heft tegenstellingen op.
Rood jaspis: stimuleert kruinchakra en basischakra’s, brengt problemen aan het licht, biedt inzicht. Ontgift  bloed en lever, heft blokkades op.
Geel jaspis: stimuleert zonnevlechtchakra. Biedt bescherming tijdens spiritueel werk, geeft energie. Heelt maag en goed voor spijsvertering.
Landschapsjaspis: laat beelden uit het verleden herinneren, brengt verborgen gevoelens aan het licht.
Oceaanjaspis: geeft geduld en helpt bij acceptatie van verantwoordelijkheid, ondersteunt dienstverlening, geeft inzichten bij paranormaal werk.
Imperiaal jaspis: aardt, maakt onderzoekend en nieuwsgierig. Heft starre overtuigingen op, creëert openheid. Trekt aarde-energie omhoog om in samenwerking met kosmische energie te circuleren door lichaam en aura. Schenkt vreugde en positiviteit. Goed voor maag en darmen.
Dalmatiner jaspis: opent de lagere chakra’s, helpt jezelf prettig te voelen in je huidige incarnatie. Stimuleert vrolijkheid, transformeert negatieve energie. Reguleert het denken, harmoniseert emoties.
LICHAMELIJK: voor een goede slaap, voorkomt nachtmerries. Goed voor kraakbeen, zenuwen, reflexen en bij verstuikingen. Stimuleert de vruchtbaarheid.
Cappuccino jaspis: stimuleert een realistische visie, helpt voor een efficiënte organisatie. Versterkt maag en dikke darm en verbetert de ontlasting.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu