Werking M - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werking M

Spirituele Winkel > Edelstenen en mineralen

Voor de werking van de afzonderlijke edelstenen en mineralen, klik op de beginletter.                     Terug

A  B  C  D  E-F  G  H  I-J  K  L  M  N-O  P R  S  T  U-V  W-Z

Maansteen
Vrouwelijke steen, zorgt voor een verbinding met het gevoelsleven. Harmoniseert gevoelens en bevordert de intuïtie. Helpt paranormale vermogens te accepteren. Kalmeert extreme emotionele reacties. LICHAMELIJK: Brengt de hormoonhuishouding in balans en verlicht zo zwangerschaps– en overgangskwalen. Goed tegen vochtopho-pingen, gaat veroudering tegen. Eveneens goed tegen slapeloosheid en slaapwandelen.

Magic Merliniet (ook bekend als Gabbro)
Moedigt aan tot zelfonderzoek, laat je zien aan welke stukken van jezelf nog gewerkt moet worden. Geeft inzicht in ruimte en tijd om zo bepaalde zaken beter te kunnen ordenen. Helpt nieuwe dingen zorgvuldig te plannen en voor te bereiden. Geeft nieuwe energie, moedigt aan tot actie.
LICHAMELIJK: Versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Magnesiet
Opent het hartchakra, zorgt voor onvoorwaardelijke liefde inclusief die voor uzelf. Zorgt voor een positieve levenshouding en helpt naar anderen te luisteren. Brengt hersenhelften in harmonie. Bevordert verdraagzaamheid, ondersteunt mensen die angst en prikkel-baarheid willen overwinnen.
LICHAMELIJK: heeft een hoog magnesiumgehalte en zorgt ervoor dat het lichaam dit ook kan opnemen. Ontgift en neutraliseert lichaamsgeur, verlicht kramp. Versnelt de vertering van vet, goed tegen cholestorol en helpt tegen hartkwalen. Bestrijdt koorts en verkoudheid, brengt lichaams-temperatuur in evenwicht.

Magnetiet
Zeer aardse steen, is magnetisch. Heft ernstige blokkades op en zorgt voor een verbeterde energiedoorstroming. Zorgt ervoor dat de energieën in balans worden gebracht, brengt alle chakra’s op één lijn. Zeer goede steen om te aarden.
LICHAMELIJK: tegen spierpijn, rugpijn, spierkrampen, astma. Goede invloed op huid en haar.

Malachiet
Beschermt tegen allerlei soorten straling. Reinigt en activeert de chakra’s, zorgt voor innerlijke balans.Paranormale vermogens worden versterkt. Brengt diepe gevoelens naar boven. Helpt bij psychiatrische stoornissen, neemt allerlei negatieve energieën op.
LICHAMELIJK: zeer goede steen bij zwangerschap en bevalling;
helpt ook bij seksuele aandoeningen. Trekt pijn uit het lichaam, met name bij reumatische aandoeningen. Ook goed voor hart, bij astma, epilepsie en duizeligheid. Zeer krachtige en giftige steen, die met beleid gebruikt dient te worden.

Moldaviet
Versterkt effect van andere kristallen. Brengt in contact met het hogere zelf, en kan in contact brengen met opgestegen meesters en kosmische boodschappers. Kan u meenemen naar de hoogste spirituele dimensies, maar daarbij dient u wel goed geaard te worden. Zeer nuttige steen voor hen die hun incarnatie moeilijk kunnen accepteren, echter wel in combinatie met aardende stenen zoals hematiet of rookkwarts.

Mookaiet
Brengt innerlijke en uiterlijke ervaringen in balans, geeft verbinding tussen lichaam en geest.  Helpt bij veranderingen.
LICHAMELIJK: goed voor de huid; helpt bij acne en eczeem, zuivert het bloed en laat wonden sneller genezen. Helpt ook bij verkoudheid, hoest, stotteren en zweten.

Moqui Marbles
Horen als set van twee stenen bij elkaar. Volgens overlevering van de Indianen beschermen zij de vriendschap tussen twee mensen, en geven zij tevens bescherming tegen allerlei onheil. Geven levens-energie, geluk en vruchtbaarheid. Bevorderen de werking van andere stenen. Kunnen samen door één persoon gedragen worden,
of overdag door twee verschillende personen. De stenen dienen dan wel ‘s nachts weer bij elkaar gevoegd te worden om samen nieuwe energie op te bouwen.

Morganiet (ook bekend als roze beryl)
Trekt liefde aan en onderhoudt haar. Moedigt liefdevolle gedachten en handelingen aan, schept ruimte om van het leven te genieten. Kalmeert een gestrest leven. Helpt om egostukken te herkennen die de spirituele groei blokkeren. Heft weerstand tegen transformatie op. Laat zien wat echt belangrijk is, helpt prioriteiten stellen.
LICHAMELIJK: voorziet cellen van zuurstof. Behandelt tbc, astma, emfyseem, hartkwalen, duizeligheid, impotentie en longblokkades.

Moskoviet
Bevordert het hoger zelf, verbindt je met de hoogste spirituele energieën. Laat je de gebreken van mensen (inclusief jezelf) zien, maar stimuleert tevens onvoorwaardelijke liefde en acceptatie. Tegen onzekerheid, twijfel en onhandigheid. Helpt problemen op te lossen, tegen woede en nervositeit, schept flexibiliteit.
LICHAMELIJK: controleert bloedsuikerspiegel en vochthuishouding. Voorkomt hongergevoel, helpt om het ideale gewicht te bereiken. Reguleert de nieren, goed bij slapeloosheid en allergieën.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu