Werking R - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werking R

Spirituele Winkel > Edelstenen en mineralen

Voor de werking van de afzonderlijke edelstenen en mineralen, klik op de beginletter.                     Terug

A  B  C  D  E-F  G  H  I-J  K  L  M  N-O  P R  S  T  U-V  W-Z

Rhodochrosiet
Steen van onzelfzuchtige liefde en mededogen. Uitstekende steen voor het hart en voor relaties, vooral voor mensen die zich onbemind voelen. De steen bij uitstek voor het genezen van seksueel misbruik. Helpt om onderdrukte gevoelens zachtjes naar boven te laten komen zodat ze rustig kunnen vrijkomen. Vergroot de eigenwaarde, vermindert emotionele stress, moedigt een positieve houding aan. Verbetert depressieve stemmingen.
LICHAMELIJK: verlicht astma en ademhalingsproblemen. Zuivert de bloedsomloop en de nieren, herstelt slecht gezichtsvermogen, normaliseert bloeddruk, stabiliseert hartslag en stimuleert de geslachtsorganen.

Rhodoniet
Reinigt en activeert het hartchakra, brengt yin en yang in balans. Geneest emotionele wonden en littekens uit het verleden, activeert vergeving.
LICHAMELIJK: goed voor schildklier, stimuleert vruchtbaarheid, stimuleert groei van de botten en wondgenezing. Auto-immuunziekten zoals MS worden positief beïnvloed. Tevens goed bij ontstekingen van gewrichten en maagzweren.

Robijn
Geeft kracht en levensenergie. Het hogere denken en de intuïtie worden versterkt. Bevordert positieve dromen en visualisaties. Versterkt leiderschap, verscherpt het bewustzijn en een goede concentratie.
LICHAMELIJK: ontgift het bloed en het lichaam, werkt goed tegen koorts. Weldadig voor hart en bloedsomloop. Stimuleert nieren en bijnieren, geslachtsorganen en milt.

Robijn-fuchsiet
Combineert de eigenschappen van robijn met die van de fuchsiet; geeft inzicht in interactie met andere mensen. Kan de vicieuze cirkel van eeuwig ziek zijn omdat het een gewoontepatroon is geworden, doorbreken. Goed voor de eigenwaarde. Geeft inzicht in het slachtoffer-hulpverlener patroon.
LICHAMELIJK: voor balans tussen rode en witte bloedcellen, tegen carpaal tunnelsyndroom en RSI, vergroot flexibiliteit van spieren en skelet.

Robijn-zoïsiet
Activeert het kruinchakra en vergemakkelijkt de toegang tot het geheugen van de ziel en spirituele lessen. Bevordert individualiteit en tegelijkertijd de verbondenheid met de rest van de mensheid.

Rookkwarts
Aardt energieën en verhoogt tegelijkertijd de vibraties tijdens meditatie. Leert “loslaten”. Helpt goed bij geopatische belastingen, werkt tegen depressie en angsten en bevordert positieve denkpatronen. Kan helpen bij stoppen  met roken.
LICHAMELIJK: tegen allerlei krampen in buik en spieren. Sterkt de rug en de zenuwen. Stimuleert de opname van mineralen en reguleert vloeistoffen in het lichaam.

Rose Crystal met toermalijn
Rose Crystal is een nieuwetijdssteen met een zeer hoge vibratie; het begeleidt je op de toppen van je bewustzijn en beschermt je. Je kunt de steen enkel ervaren als je hart geopend is en je denken tot rust is gekomen. Rose Crystal aardt spirituele energie in de dagelijkse werkelijkheid, zodat je vanuit een stabiele basis kunt groeien naar “Ons Zijn”. Hij laat je de universele liefde voelen, en helpt je bij het toepassen van de theoretische kennis van de universele liefde in de praktijk.

Rozenkwarts  
Zachtaardige steen, brengt rust en vrede, is kalmerend en geruststellend. Zuivert en opent het hartchakra. “Liefdessteen”, fijne steen voor kinderen. Geeft troost bij verdriet.
LICHAMELIJK: vruchtbaarheidssteen, goed voor hart en bloedsomloop. Tegen misselijkheid en duizeligheid, ook bij wagenziekte. Laat kinderen beter slapen, helpt ook tegen bedplassen. Steun bij zieke van Parkinson, Alzheimer en dementie.

Rutielkwarts
Maakt door zijn sterke vibratie blokkades los, confronteert. Beschermt en reinigt de aura en voorziet deze van energie. Maakt de geest helder, laat de waarheid zien. Nuttige steen voor therapeuten, daar de negatieve energie uitgefilterd wordt en er een positief beschermend schild geplaatst wordt.
LICHAMELIJK: goed bij astma, bronchitis, keelpijn. Helpt bij chronische ziektes, stabiliseert de schildklier. Stimuleert celvernieuwing en herstelt beschadigde weefsels.

Ryoliet  
Stimuleert het potentieel en de creativiteit van de ziel. Kan toegang bieden tot karmische wijsheid en behulpzaam zijn bij verkenning van je ware zelf. Geeft gevoel van zelfrespect, zorgt voor bewustzijn van de  eigen kracht. Brengt emoties in balans.
LICHAMELIJK: vergroot natuurlijke weerstand van het lichaam. Goed voor de aders, tegen huiduitslag, huidaandoeningen en infecties. Kan nierstenen vergruizen en verhard weefsel ontbinden.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu