Werking S - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werking S

Spirituele Winkel > Edelstenen en mineralen

Voor de werking van de afzonderlijke edelstenen en mineralen, klik op de beginletter.                     Terug

A  B  C  D  E-F  G  H  I-J  K  L  M  N-O  P R  S  T  U-V  W-Z

Saffier
Steen van wijsheid. Focust en kalmeert de geest, verdrijft ongewenste gedachten. Geeft gemoedsrust, harmonie en evenwicht. Tegen depressies en spirituele verwarring. Brengt voorspoed en trekt geschenken aan.
LICHAMELIJK: kalmeert overactieve lichaamssystemen, reguliert klieren. Geneest ogen, verwijdert onzuiverheden, tegen stress. Vermindert overmatige bloedingen, versterkt de aders.

Scoleciet
Geeft een zeer sterke verbinding met het licht, met de hoogste vibraties van de engelenenergie. Aardt de engelenenergie in je aardse staat van zijn. Geeft een gevoel van geborgenheid, kinderlijke vrolijkheid en innerlijke rust en vrede. Laat je in acceptatie meestromen met het licht en tevreden te zijn met wat komt.
LICHAMELIJK: werkt op gebit, kaken, ogen, oren en hersenen.

Seleniet
Brengt licht, wordt ook wel engelensteen genoemd. Opent het kruinchakra en geeft toegang tot het hogere bewustzijn. Geeft diepe rust, zeer geschikt voor meditatie. Kan verbinding met de geestkracht en de aardekracht opbouwen. Geeft vredige atmosfeer in huis.
LICHAMELIJK: beschermt tegen en geneest diverse vrouwenkwalen, beschermt tegen epileptische aanvallen; geneest het best op energetisch niveau. Let op: lost op in water.

Septari
Brengt alle chakra’s met elkaar in verbinding en in balans. Geeft kracht, sterkt het herinneringsvermogen en het zelfbewustzijn, laat u uzelf zijn. Geeft kracht, geeft antwoorden indien op de zonnevlecht gelegd.
LICHAMELIJK: Goed voor darmen bij teveel zuur in het lichaam. Erg goed voor de hersenen, bij vergeetachtigheid, concentratie-
problemen, Alzheimer. Kan ondersteuning bieden bij behandeling van kanker.

Serafiniet
Steen van spirituele verlichting die zelfgenezing mogelijk maakt. Maakt contact met engelen mogelijk, opent kruinchakra en hoger kruinchakra. Stimuleert leven vanuit het hart. Geeft een hoge spirituele vibratie. Beschermt het fysieke lichaam bij reizen buiten het lichaam.
LICHAMELIJK: activeert de ruggengraat, kan spierspanning in de nek wegnemen. Goed bij verkoudheid, bevordert gewichtsverlies.

Serpentijn
Brengt kruin en aarde met elkaar in verbinding. Zachtaardige steen die engelencontact vergemakkelijkt. Brengt emotioneel in balans en stuurt genezende energieën naar probleemgebieden. Heft onbalans uit vorige levens op.
LICHAMELIJK: verdrijft parasieten, helpt bij opname van calcium en magnesium. Goed bij hypoglykemie en diabetes. Uitstekend geschikt voor menstruatiepijn en spierpijn.

Sfeen
Opent de deur voor nieuwe ervaringen. Maakt nieuwe richtingen zichtbaar, geeft inzicht in oplossingen van problemen. Geeft geleidelijk meer fysieke energie. Helpt bij het begrijpen van emoties. Schept openheid voor nieuwe ideeën.

Shattukiet
Zeer spirituele steen die vibraties verhoogt. Stimuleert het derde oog en de keelchakra. Zorgt voor heldere paranormale visioenen en helpt deze te begrijpen. Kan vervloekingen en bevelen tot geheimhouding uit vorige levens boven water krijgen. Helpt om paranormale vermogens te ontwikkelen.
LICHAMELIJK: brengt het lichaam zacht in balans, verhelpt allerlei kleine gezondheidsklachten. Behandelt amandelontsteking, versterkt de stollingseigenschappen van het bloed.

Shiva Lingam
Activeert basischakra en heiligbeenchakra. Staat symbool voor seksualiteit. Maakt de vereniging van tegenstellingen mogelijk. Is uitstekend voor seksuele healing. Zorgt voor psychologisch inzicht, vergemakkelijkt het loslaten van verouderde zaken. Helpt seksueel misbruik te verwerken.
LICHAMELIJK: helpt bij onvruchtbaarheid, impotentie, menstruatiekrampen.

Smaragd
Bevordert inspiratie en eindeloos geduld. Wordt wel “steen van de succesvolle liefde” genoemd. Werkt op het hartchakra. Geeft inzicht in eigen innerlijk en stimuleert wijsheid. Zorgt ervoor dat tegenslagen gemakkelijker kunnen worden verwerkt, vergroot het vermogen om van het leven te genieten.
LICHAMELIJK: activeert genezing, goed voor hart, neusholten, longen en spieren. Werkt sterk op de ruggengraat (letterlijk: het steuntje in de rug) en heeft een positief effect op kanker.

Smithsoniet
Vermindert stress, geeft kalmte, vriendelijkheid en gunstige resultaten. Verlicht geestelijke instorting. Geneest het innerlijk kind, goed voor mensen met een moeilijke jeugd. Verzacht de gevolgen van misbruik en emotionele mishandeling. Neemt zachtaardig emotionele pijn weg. Ondersteunt leiderschapskwaliteiten, schenkt een veilig en evenwichtig leven.
LICHAMELIJK: beschermt immuunsysteem, behandelt onvrucht-baarheid, stoornissen in de neusbijholte, goed voor spijsvertering, osteoporose en alcoholisme. Herstelt elasticiteit van aders en spieren.

Smoky amethistkwarts
Voor healing ben bescherming van de ziel. Helpt contact te leggen met de hoogst mogelijke spirituele energieën en aardt die in het lichaam. Zeer goed voor het verwijderen van entiteiten, ongewenste invloeden of aangehechte entiteiten; houd het hiervoor op het derde oog. Beschermt tegen occulte aanvallen, verdrijft negatieve energie. Legt contact met gidsen en helpende engelen. Schept een energie-stroom in twee richtingen.
LICHAMELIJK: combineert de genezende eigenschappen van amethist en rookkwarts, o.a. weldadig bij hoofdpijn, slapeloosheid, nachtmerries, angst, depresse, stress, kneuzingen en zwellingen.

Sodaliet
Stimuleert het derde oog. Zorgt voor emotioneel evenwicht, verdrijft oude angsten, fobieën en schuldgevoelens. Brengt schaduwzijde aan het licht om ze te laten accepteren zonder te veroordelen. Werkt mee aan het oplossen van oude wilsaspecten en vergroot het zelfbewustzijn. Goede steen voor groepswerk. Werkt sterk op het keelchakra. Doeltreffend tegen elektromagnetische vervuiling, buigt negatieve straling om in positieve.
LICHAMELIJK: goed voor keel, stembanden en strottenhoofd, verhelpt heesheid. Rustgevend, goed tegen maagklachten, tegen slapeloosheid en duizeligheid. Zorgt voor balans in de stofwisseling.

Spiritkwarts (ook bekend als zielkwarts en cactusamethist)
Spirituele steen die hoge vibraties uitzendt. Opent kruin- en hoger kruinchakra. Vergemakkelijkt reizen buiten het lichaam. Heeft de vibratie van universele liefde. Geeft inzicht in karmische verbanden, bevordert zelfvergeving. Helpt bij het sterven, leidt de ziel door het hiernamaals naar de hoogst mogelijke vibratie. Biedt troost aan de nabestaanden. Nuttig voor dienstverleners en groepswerkers.
LICHAMELIJK: biedt multidimensionale healing. Weldadig voor ontgifting, vruchtbaarheid en bij huiduitslag.

Stromatoliet
Maakt het leven aantrekkelijk door afwisseling van ontspanning, rust en activiteit. Helpt het leven te dragen en in overeenstemming met je behoeften te handelen; helpt bij je eigen standpunt te blijven, maar toch bereid te zijn om je aan te passen en compromissen te sluiten.
LICHAMELIJK: sterkt het lichaamsweefsel, stofwisseling, verbetert astma, verlaagt te hoge bloeddruk en verhoogt te lage bloeddruk, gunstig voor de beweeglijkheid van het lichaam, vitaliseert op celniveau.

Sugiliet  
Opent alle chakra’s en brengt ze op één lijn. Vertegenwoordigt spirituele liefde en wijsheid. Helpt bij spirituele ontwikkeling en zorgt tevens voor aarding. Goed voor mensen die lijden aan paranoia, schizofrenie of autisme; helpt tevens bij leerproblemen b.v. dyslexie.
LICHAMELIJK: goed bij hoofdpijn, werkt positief bij motorische
stoornissen en brengt zenuwen en hersenen op één lijn. Heeft positief effect op kankerpatiënten en mensen die in coma liggen.
Super Seven (Melodysteen)
Combinatiesteen van amethist, kwarts, rookkwarts, rutielkwarts, goethiet, lepidokrokiet en cacoxeniet. Herinnert je eraan dat je een kind van de aarde bent. Super Seven is een spirituele krachtcentrale; zeer goede meditatiesteen. Verhoogt de vibratie van alle andere kristallen in zijn nabijheid. Is afgestemd op de hoogste bronnen van leiding en inspiratie. Activeert spirituele gaven, brengt de ziel in contact met het goddelijke. Zeer goede anti stress steen.
LICHAMELIJK: harmoniseert het lichaam, stimuleert de natuurlijke genezing van het lichaam. Geneest cellulair geheugen en ondersteunt het immuunsysteem, huid en botten.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu