Werking T - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Werking T

Spirituele Winkel > Edelstenen en mineralen

Voor de werking van de afzonderlijke edelstenen en mineralen, klik op de beginletter.                     Terug

A  B  C  D  E-F  G  H  I-J  K  L  M  N-O  P R  S  T  U-V  W-Z

Tanzaniet
Steen van transformatie door de violette vlam. Hij heeft zeer hoge vibraties die hem verbinden met het engelenrijk. Hij helpt andere bewustzijnstoestanden binnen te gaan en bewust in het eeuwige nu te leven. Opent de verfijnde chakra’s, maakt diepe meditatie mogelijk. Verbindt met de Akasha kronieken, vergemakkelijkt karmische healing. Bevestigt uw ware roeping. Helpt tijd voor uzelf te nemen. Overwint depressies en angst, geeft zelfvertrouwen.
LICHAMELIJK: healing van vorige levens, maakt de geest rustig. Heelt het gehoor, ondersteunt haar, huid, hoofd, keel, borst, nieren en zenuwen.

Thuliet
Heeft een krachtige verbinding met de levenskracht. Stimuleert genezing en herstel, helpt weerstand te overwinnen. Haalt de extroverte kant naar boven, bevordert welbespraaktheid. Stimuleert nieuwsgierigheid en vindingrijkheid bij het oplossen van problemen. Moedigt hartstocht en seksuele gevoelens aan.
LICHAMELIJK: behandelt calciumtekorten en maagstoornissen. Verbetert vruchtbaarheid en ziekten aan geslachtsorganen. Nuttig bij extreme zwakte en uitgeputte zenuwen.

Tijgeroog
Beschermende steen, geeft energie en (daad)kracht. Straalt warmte en vreugde uit, werkt sterk op de zonnevlecht. Helpt om angsten onder ogen te zien. Schept evenwicht in lagere chakra’s, integreert de beide hersenhelften en verbetert de waarneming. Talisman tegen kwade wensen en vervloekingen.
LICHAMELIJK: goed bij astma en bronchitis en verkoudheid, sterkt de botten en gewrichten. Goede invloed op de ogen.

Tijgerijzer
Zeer aardende steen, werkt op de zonnevlecht. Geeft kracht, helpt bij het doorvoeren van veranderingen. Bevordert vitaliteit. Zeer goed bij uitputting, stress, en burn-out. Goed voor de concentratie. LICHAMELIJK: neutraliseert gifstoffen, versterkt spieren in heupen en benen, brengt de verhouding tussen rode en witte bloedlichaampjes in balans. Sterkt luchtwegen, blaas en lever en werkt tegen galstenen. Bevordert de opname van vitamine B.

Toermalijn  
Reinigt, zuivert en transformeert dichte energie tot een lichtere vibratie. Aardt spirituele energie en beschermt doordat het een energieschild vormt. Bevordert zelfvertrouwen, vermindert angst. Brengt beide hersenhelften in balans, transformeert negatieve gedachtenpatronen in positieve. Verbetert oog-hand coördinatie en de opname van informatie.
Blauw (indicoliet): Activeert keelchakra en derde oog. Stimuleert de hang naar spirituele vrijheid. Steunt paranormaal bewustzijn, stimuleert trouw, ethiek, verdraagzaamheid en liefde voor de waarheid.
LICHAMELIJK: goed voor longen, immuunsysteem en hersenen. Behandelt nieren, blaas, thymus, schildklier en chronische keelpijn. Helpt tegen slapeloosheid, nachtelijk zweten, ontsteking van neusbijholten en bacteriële infecties. Verzacht brandwonden, voorkomt littekens.
Bruin (draviet): Reinigt en opent het aardechakra en het aardende koord. Stimuleert gemeenschapszin. Is goed in geval van slecht functionerende gezinsrelaties, bevordert creativiteit.
LICHAMELIJK: tegen darmkwalen en huidziekten. Stimuleert lichamelijk herstel.
Groen (verdiliet): Opent het hartchakra, bevordert geduld en mededogen en inspireert creativiteit. Overwint familieproblemen. Zorgt voor goede slaap en gemoedsrust. LICHAMELIJK: goed voor de ogen, het hart en het zenuwstelsel. Helpt bij afvallen en slaapproblemen. Brengt de darmen in balans. Ook goed voor hyperactieve kinderen, goed bij dyslexie.
Roze-rood (rubelliet): trekt liefde aan, inspireert tot vertrouwen in de liefde. Ook goed voor eigenliefde. Reinigt hartchakra, verdrijft emotionele pijn. Bevordert vrede, ontspanning, verbindt met wijsheid en mededogen en stimuleert ontvankelijkheid voor genezende energieën.
Zwart (schorl): krachtig energieschild, sterke beschermer tegen invloeden van buitenaf. Zowel tegen negatieve energieën als tegen straling van gsm’s, elektromagnetische smog enz. Creëert verbinding met het basischakra, aardt energie en verdrijft negatieve gedachten. Kan zeer heftig confronteren met de eigen donkere kant, waardoor deze opgelost kan worden.
LICHAMELIJK: versterkt het immuunsysteem, sterkt de ruggengraat.

Toermalijnkwarts
Heeft een combinatie van de eigenschappen van kwarts en toermalijn. Aardende steen, die helpt tegen alle negatieve invloeden van buitenaf. Tegelijkertijd zuiverend en harmoniserend. Verandert negatieve gedachten en energieën in positieve, lost problemen op.

Topaas
Zachtaardige empathische steen die energie stuurt naar de plaatsen die nodig zijn. Bevordert waarheid en vergeving. Werpt licht op het pad, toont de doelen, geeft vertrouwen in het universum. Maakt een einde aan twijfel en onzekerheid. Zorgt voor vreugde en overvloed, liefde en voorspoed. Geeft veel kracht aan affirmaties, manifestaties en visualisaties. Geeft innerlijke rijkdom en maakt vrijgevig.
LICHAMELIJK: stimuleert spijsvertering, bestrijdt anorexia, herstelt de smaak, bevordert stofwisseling.

Turquois
Creatieve steen die helpt bij het loslaten van oude patronen. Brengt chakra’s in balans. Helpt gedachten te  ordenen en geeft zelfvertrouwen. Stabiliseert stemmingswisselingen.
LICHAMELIJK: helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Remt ontstekingen, goed bij jicht en reuma. Sterkt de ogen, werkt tegen staar. Ondersteunt de opname van voedingsstoffen, goed tegen vervuiling en virusinfecties.
Tibetaanse turquois: is nuttig voor het verwijderen van blokkades in de keelchakra en voor het vrijmaken van onderdrukte zelfexpressie.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu