Yosiji - Atman Buddhi Centrum

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Yosiji

Spirituele Winkel > CD's
Yosiji heeft compositie en instrumentatie/orkestratie gestudeerd en heeft contemporaine muziek geschreven voor vocalisten, ensembles, HAFA- en symfonie-orkesten. Typisch voor veel van zijn latere composities is het gebruik van klanksporen bestaande uit geluidseffecten en gesproken teksten. Thematisch gaan deze werken over Leven en Dood, Stilte, Verwondering, Vorm en Leegte.
Momenteel concentreert hij zich op meditatieve muziek.
Al bijna 30 jaar werkt hij samen met Josananda, die op al zijn eerste drie CD’s te horen is.  
Meer informatie kunt U vinden op: www.yosijimusic.com

CD 1: Meditative Journeys (2003/2015)
Zijn eerste CD bestaat uit acht meditatieve stukken: Journeys 1 to 8*.
Deze reizen creëren een open en ontspannen sfeer die een Poort naar het Innerlijk openen. Neutrale melodische lijnen, repetitieve ritmes en brede akkoorden in een langzaam, hartslagachtig tempo: soms beweeglijk en dynamisch dan weer statisch, melodisch of associatief. Deze muziek kan gebruikt worden in therapeutische omgevingen, voor meditaties of simpelweg als achtergrondmuziek ter ontspanning na een drukke werkdag.
* de oorspronkelijke versie uit 2003 bevatte slechts 7 stukken.
CD 2: Fo(u)r  Meditations (2005/2015)
Alle stukken bevatten subliminale boodschappen:
niet of nauwelijks hoorbare maar onderbewust en energetisch voelbare verwijzingen naar  het Zelf.
1. Loosening up (losmaken) – De denkgeest is vol van gedachten; het lichaam is gespannen. Door aandacht aan het lichaam te schenken, beginnen gedachten op te lossen en voelen we ons steeds meer ontspannen. Blokkades worden losgetrild.
2. Flowing (stromen) – Als we in een meer ontspannen gemoedstoestand zijn, ervaren we ons lichaam intens en voelen we de energie stromen. Elke cel van ons lichaam verheugt zich en straalt van vitaliteit. Er is vrede en ruimtelijkheid. Oude, beperkende energieën komen in beweging en beginnen op te lossen.
3. Descending (afdalen) –  Vanuit Innerlijke Stilte wordt elk verschijnsel geobserveerd. Gedachten, beelden, emoties en lichamelijke gesteldheid worden (h)erkend als tijdelijke vormen die komen en gaan. De identificatie is verbroken. Dit is de staat die Verlichte Meesters aanduiden met de term “aanwezig-zijn” (presence) of
“Ik ben” (I am): volledig bewust aanwezig-zijn in het hier en nu.
4. Charging (opladen) – Ritmische patronen stimuleren het lichaam om weer in actie te komen. Er is nu Innerlijke Vrede en ruimtelijkheid, waardoor de uiterlijke wereld nog slechts als relatief belangrijk ervaren wordt en we er niet meer in gevangen zijn. Wij zijn de ruimte voor alle gebeurtenissen, niet meer het lijdend voorwerp. Ons lichaam is het anker dat ons vestigt in het tijdloze, plaatsloze Zijn dat ons Wezen is: Atman ofwel het Zelf.
N.B. Dit laatste stuk is ook zeer geschikt voor een aparte bewegingsmeditatie:
vrij en spontaan bewegen op de ritmes en de klanken. Eventueel kan men er ook zelf geluiden bij laten maken (zoemen, zingen, schreeuwen, grommen, lachen, schudden, trillen, dansen e.d.).  

CD 3: Unveiling the Self (2015)
Dit is een 21-delige, doorlopende compositie bestaande uit klankschilderingen, thema’s en thematische variaties. Elk stuk bevat  subliminale boodschappen van Sri Mooji* die gericht zijn op het ontsluieren van het  Zelf.  We worden van de ene naar de andere sfeer of laag van bewustzijn geleid, zoals de titels aangeven.
Elke overgang symboliseert het komen en gaan van bepaalde “objects in consciousness” – gedachten, identificaties, beelden, emoties – die ons beperken.
Uiteindelijk verblijven we als Atman, het Zelf.
Het is geen reis, want er is geen afstand;
het is niet iets dat we moeten bereiken, want we zijn er al.
We hoeven alleen maar te observeren, te onderscheiden, te herkennen en te bevestigen wat onze Essentie is.
Het laatste stuk van deze CD drukt enkel de vreugde van het bevrijde, spontane Zijn uit: The Joy of Being.
CD 4: Atman Buddhi Chakra Meditation (2017)
Deze CD is door Yosiji gecomponeerd en uitgevoerd op verzoek van Cor en Elma, om een chakra-meditatie-CD te creëren die qua trilling en dieptewerking voldoet aan de behoefte van mensen die bewust willen zuiveren en groeien.
De muziek transformeert lagere energieën naar de hogere, zuivere trilling van Atman Buddhi. Zo wordt het natuurlijke zuiveringsproces van de ziel ondersteund, en wordt men bewuster van zijn eigen processen die verband houden met de diverse chakra's. De CD is instrumentaal, hier en daar aangevuld met mantra's (gezongen door Yosiji en Elma) die zorgvuldig uitgebalanceerd zijn met de muziek.
Wie de CD aanschaft krijgt tevens een unieke code om daarmee de gratis versie met geleide meditatie op te vragen, ingesproken door Cor. 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu